Kapitalna ulaganja u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Ukoliko odbornici Skupštine grada daju saglasnost na predlog Odluke Gradskog veća o dugoročnom zaduživanju, narednih godina u Kragujevcu će biti realizovano nekoliko kapitalnih investicija za koja će sredstva biti obezbeđena iz dugoročnog kredita u vrednosti od oko 22,8 miliona evra. Sredstva će, pored ostalog, biti uložena u putnu infrastrukturu, novu modernu autobusku stanicu, kapitalno održavanje i izgradnju objekata osnovnog obrazovanja, izgradnju legata Nikole Koke Jankovića. Saglasnost na dugoročno zaduživanje, grad Kragujevac je dobio od Ministarstva finansija Republike Srbije - Uprave za javni dug, 24. novembra 2016. koje je odobrilo zaduživanje u ukupnom iznosu do 2.895.867.400 dinara.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog Odluke o II rebalansu budžetu grada Kragujevca za 2016. godinu i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je i Program rada zimske službe na održavanju gradskih ulica i drugih javnih površina kojim se uređuje rad službi, pravnih lica i građana koji su u funkciji uklanjanja snega i leda u zimskom periodu, u skladu sa odredbama Odluke o komunalnom redu. 

Program zimske službe na održavanju gradskih ulica i drugih javnih površina definiše poslove održavanja gradskih ulica i površina javne namene u zimskom periodu, vreme angažovanja zimske službe, prioritete održavanja ulica i operativne poslova po stanjima, proglašavanje stanja pripravnosti zbog uklanjanja snega, timove i punkt zimske službe, zatvaranje ulica za saobraćaj i parkiranje, čišćenje trotoara i ostalih javnih površina, informisanje i druga pitanja od značaja za realizaciju ovog Programa.
Poslovi zimskog održavanja gradskih ulica, trotoara i javnih površina povereni su JKP“Čistoća“ koje će ih obavljati u saradnji sa JKP “Zelenilo“. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu