GTO „Kragujevac“: Turizam kroz zanate - iKragujevac


Vesti

Nacionalna asocijacija za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“ u saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom „Kragujevac“ predstavila je u Privrednoj komori Kragujevca projekat „Turizam kroz zanate“.

Članovi kragujevačkih udruženja i seoski domaćini su na prezentaciji razmenili iskustva sa Dejanom Milosavljevićem, predsednikom Udruženja zanatlija „Naše ruke“ i Sonjom Rosić, rukovodiocem radionice tkanja.

Ciljevi projekta su: razvijeno tržište proizvoda i usluga starih zanata, povećan nivo poslovnih aktivnosti i ojačana konkurentnost proizvoda i usluga starih zanata, uspostavljen sistem udruživanja u sektoru starih zanata što doprinosti jačanju položaja starih zanata na tržištu, efektno pozicioniranje proizvoda i usluga starih zanata na tržištu itd.

Turistička organizacija „Kragujevac“ tokom svojih godišnjih aktivnosti, pre svega u oblasti manifestacionog turizma, promoviše i unapređuje već dobru saradnju sa udruženjima starih zanata i pojedincima znajući značaj tradicionalnih tehnika i veština, kao i zanatlija, koji nesebično rade na očuvanju nematerijalne kulturne baštine.

Izvor/foto : GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu