Sednica Skupštine grada zakazana za 16. decembar - iKragujevac


Vesti

Nakon konsultacija sa šefovima odborničkih grupa, predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović, zakazao je četvrtu redovnu sednicu Skupštine grada za petak, 16. decembar. Na ovoj sednici će se naći predlog rebalansa budžeta koji će odbornici dobiti kroz dopunu materijala.

Na dnevnom redu naći će se Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije “Dela naselja Stara radnička Kolonija – Blok Plaza“, Predlog odluke o konverziji potraživanja grada Kragujevca u osnovni kapital Trajal korporacije AD iz Kruševca, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut JP “Urbanizam“ Kragujevac, Predlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o pokriću gubitaka za 2015. godinu JP Sportski centar “Mladost“ Kragujevac.

Odbornici će razmatrati predloge akata pravnih lica čiji je osnivač grad Kragujevac i to predloge zaključaka o izmenama planova rada Doma zdravlja Kragujevac za 2016. godinu, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i Zavoda za stomatologiju, kao i Godišnji izveštaj o radu Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Kragujevac za 2015. godinu.

Na dnevnom redu naći će se i Predlog o izmenama i dopunama Odluke o organizaciji i radu stručne službe za skupštinske poslove kao i Predlog odluke o načinu i postupku izbora i imenovanja direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac.

U okviru tačke Predlozi akata iz oblasti izbora, imenovanja, postavljenja i razrešenja, pred odbornicima će se naći Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac.
- Uslovi za izbor direktora biće rigorozniji, jer na taj način želimo da izaberemo najbolje kandidate – istakao je Petrašinović.

Takođe, na ovoj sednici ući će se u proces sprovođenja javnog konkursa za izbor direktora Javno komunalnog preduzeća “Niskogradnja“ Kragujevac.

Na dnevnom redu naći će se i jedno rešenje o promeni naziva ulica, pa će tako na inicijativu meštana, ulica Grobljanska promeniti naziv u Petrovačku. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu