SRPSKA POSLA: Inat koči izgradnju puta Topola-Rudnik - iKragujevac


Vesti

Radovi na rehabilitaciji regionalnog puta Rudnik -Topola od 27 kilometara posle nekoliko meseci privode se kraju. Međutim, da radnici stave novi sloj asfalta u gornjem delu varošice Rudnik ne dozvoljava jedan meštanin koji tvrdi da put prolazi kroz njegovo posed.

Završnog sloja asfalta nema na spornih 200 metara, jer trotoar i jedna kolovozna traka regionalnog puta prolaze kroz njegovo imanje, izričit je Miroslav Karaulić. Zaustavio je radove jer je, kaže, to osporavao i njegov otac kad se put gradio 60-ih godina.

"E, kad su oni počeli da me zovu u policiju i počeli da me maltretiraju, da ja nemam kome da se obratim za zaštitu i za razgovor, nemam sa kim da razgovaram, ja onda ne dam. Ne dam iz inata", rekao je Karaulić.

Zbog nedovršenih kolovoznih traka i dela trotoara meštani brinu za bezbednost na putu, jer deonicom ka Topoli i Ibarskoj magistrali, preko Rudnika, svakodnevno prolazi veliki broj automobila i teretnih vozila.

U telefonskom razgovoru investitori, preduzeće "Putevi Srbije" rekli su nam da čekaju informaciju da li je u prethodnom periodu bilo eksproprijacije.

U mesnoj zajednici ističu da je lokalna samouprava u Gornjem Milanovcu spremna da problem reši otkupom spornog dela imanja.

"Bilo je nekih razgovora, naravno moraćemo da istrajemo u tim razgovorima. Najidealnije bi bilo kad bi gospodin Karaulić hteo da proda to parče imanja na kom bi se odradio trotoar i put", rekao je Čedo Nikolić, predsednik Mesne zajednice Rudnik.

Rudničani se nadaju da će ovaj problem biti uskoro rešen, jer kako ističu, posle pola veka put kroz ovo planinsko mesto bio bi u celosti rekonstruisan.

 

 

Izvor:RTS

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu