Gradonačelnik Kragujevca uručio zlatnik paraolimpijcu Goranu - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić sa saradnicima danas je organizovao prijem za paraolimpijca Gorana Nikolića koji je za 55 dana istrčao 55 uzastopnih maratona. Prijemu su prisustvovali i članovi tima koji su tokom maratona podržavali Gorana, kao i predstavnici Rotari kluba i Delta fondacije.

Zahvaljujući se Goranu Nikoliću na svojevrsnoj promociji Kragujevca, gradonačelnik Radomir Nikolić je istakao da je poruka koju je Goran poslao mnogo dublja nego sam poduhvat koji je učinio. Goran je svima poslao poruku da se zapitamo šta je granica onoga što možemo da učinimo i gde mi to sebe kočimo? Ako čovek koji ima fizički nedostatak može da obori sve rekorde koje su bez nedostataka postavljali sportisti u prošlosti, onda je jasno da samo u našim glavama postoji ta granica, istakao je Radomir Nikolić. Ono što smo fizički sposobni da učinimo može biti ili nadograđeno ili oštećeno snagom naše volje odnosno slabošću koju imamo u sebi. Goran je snagom svoje volje uspeo da postigne ovakav uspeh, a to znači da svi mi možemo mnogo više samo ako budemo spremni da prihvatimo izazove koji su pred nama.

Goran Nikolić zahvalio se za podršku koju je imao u lokalnoj samoupravi, Delta fondaciji, Rotari klubu i svim ljudima koji su ga tokom poduhvata bodrili i omugućili mu da doprinese rušenju barijera i predrasuda o licima sa invaliditetom. Ovo je bio pokušaj postavljanja novog Ginisovog rekorda, ali i skretanje pažnje javnosti na fizičke potencijale osoba sa invaliditetom.

Istovremeno, na ovaj način Goran je želeo da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“. To je, kazao je Goran Nikolić, bio doprinos pojedinca ali i zahvalnost na ukazanom poverenju lokalnoj samoupravi i Delta fondaciji koji su učinili sve da realizuju ideju o izgradnji “Iskre“ u Kragujevcu.

U znak sećanja na ovaj jedinstveni poduhvat, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić uručio je Goranu Nikoliću zlatnik sa likom Svetog Đorđa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu