OPTUŽNICE ZBOG UTAPANJA BRAĆE: Ko je ODGOVORAN za tragediju na Srebrnom jezeru? - iKragujevac


Vesti

Protiv četvoro okrivljenih Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu podnelo je sudu optužni predlog zbog utapanja dvojice braće u Srebrnom jezeru, koje se dogodilo 11. septembra.

Optužni predlog je podnet nakon preduzetih dokaznih radnji protiv okrivljenih D. S. i M. S. iz Niša, Z. J. iz Vučića kod Rače i M. G. iz Rače, zbog krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti, precizira se u saopštenju tužilaštva. TRAGIČNA EKSKURZIJA: Dečaci iz Kragujevca udavili se u Srebrnom jezeru!

D. S. i M. S. su osumnjičeni da su iznajmili pedalinu bez sigurnosnih pojaseva deci koja su bila na ekskurziji, kada su se dvojica braće utopila u Srebrnom jezeru.

Tužilaštvo traži pritvor za osumnjičene u slučaju utapanja dečaka!

Druga dvojica optuženih su direktor Osnovne škole "Karađorđe" iz Rače Kragujevačke i trener, koji je pomoćni radnik u toj školi koja je povela decu na ekskurziju.

Braća Nikola (13) i Stefan Petrović (14), obojica neplivači, utopila su se 11. septembra u Srebrnom jezeru. Mesec dana pritvora za direktora škole i trenera nakon smrti dečaka u Srebrnom jezeru

Njihova tela su pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije pronašli i izvukli iz jezera u ponedeljak, dan posle utapanja.

Roditelji ne daju da im deca svedoče o tragediji na Srebrnom jezeru!

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu