ALARMANTNO: Svaka sedma Kragujevčanka oboli od raka dojke - iKragujevac


Vesti

Svaka sedma žena u Kragujevcu oboli od raka dojke, godišnje 4 hiljade žena u Srbiji, što našu zemlju dovodi u sam vrh po učestalosti oboljevanja u regionu.

Samopregled, odlazak kod lekara na redovne preglede, ali zdrav način života, preporuke su lekara ali i Ženskog centra "Diva" iz Kragujevca povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke.

Jasmina Tatomir, 51-ogodišnja kragujevčanka, koja se uspešno leči od raka dojke sama je otkrila nepravilnosti na grudima a zatim otišla kod lekara gde je ustanovljena dijagnoza, koju niko ne želi da čuje. Pored porodice, Jasmina kaže da je važna podrška i okruženja.

Jasmina je članica i Ženskog centra "Diva" koji inače okuplja žene koje prolaze kroz ovu bolest ili su prošle.

Njihov cilj je da ukažu na značaj prevencije, kada se rak dojke uspešno leči. Zato je pokrenut projekat pod nazivom Buđenje dame.

Kolika je raširenost raka dojke u Kragujevcu, govori podatak da od ove bolesti oboli svaka sedma žena. Da bi preživljavanje i lečenje bilo uspešno, potrebna je prevencija.

Ženski centar "Diva", povodom obeležavanja meseca borbe protiv raka dojke, poziva žene da posvete dovoljno vremena sebi i da preuzmu odgovornost za svoje zdravlje.

Pored redovnih pregleda kod lekara i samopregleda dojki, važan je i zdrav način života.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu