NI HOLIVUD MU NIJE RAVAN: Kragujevčanin varao u poslednjih nekoliko godina - iKragujevac


Vesti

Zvonko Cvetković (62) iz Kragujevca, koji je uhapšen zbog sumnje da je izveo je pravu holivudsku prevaru u Nišu ubedivši žrtve da je Miroslav Milenković, nepostojeći savetnik premijera Aleksandra Vučića.

Osim zanimanja savetnika, na osnovu kojeg je zaradio oko 30.000 evra i 350.000 dinara, Rovčanin je u širokoj lepezi talenata za potrebe bio inspektor i čak lekar. 

Kako se klupko oko lažnog Vučićevog savetnika odmotava, policija dolazi do neverovatnih podataka i otkriva načine na koje je sve ovaj čovek ojadio žrtve.

Cvetković je bio poznat i pod nadimkom „Doktor” jer se lažno predstavljao kao lekar. On je privođen i pre tri godine jer se predstavljao kao radnik BIA i obećavao naivnim ljudima da će ih zaposliti u Kliničkom centru.

Kako je Cvetković ubeđivao žrtve:

 - Vozio automobil s blinkerima
- Glumio razgovor s tužiocem koga je oslovljavao sa „Miljko”


- Na vestima pratio gde se tog dana nalazi Vučić, pa žrtvama govorio da se nalazi sa njim na teren
Uzimao je od njih od 3.000 do 7.000 evra, a koliko je bio vešt u svom nastupu, govori i to da je čak i uspeo da zaposli jednu medicinsku sestru. Koliki je stvaran broj prevarenih u periodu od 2009. do 2012. godine, ne zna se.

- Pozvao je telefonom direktora i predstavio se kao radnik BIA. Uljudno je zamolio da primi na razgovor medicinsku sestru koja traži posao. Ovaj je to i učinio i ženu zaposlio u najkraćem roku. Kada je policija uhapsila Cvetkovića, došlo se i do sestre koja je uveliko radila. Ona se, međutim, pokazala kao izuzetan radnik i profesionalac, pa je na zahtev lekara ostala da radi gde je i bila - kaže izvor „Alo!”.

Cvetković je pre više od 30 godina nekoliko meseci radio kao pravi lekar. Od njegove medicine niko nije stradao, ali je otkriven kada je ostao sam i kada je trebalo da izvede manji hirurški zahvat.

Torbu sa medicinskom opremom je, kako je sam pričao, dobio od udovice poznatog lekara koji je nekada radio u Libiji. Otišao je kod nje u Beograd, ispričao joj je kako su bili dobri prijatelji, a ona mu je kao znak pažnje dala lekarsku torbu. Dok je ordinirao kao „doktor”, prevarant se predstavljao kao profesor dr Popov.N. Radišić

 

Izvor:Srbijadanas

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu