BRAVO: Kragujevčanin postavio novi Ginisov rekord u sklekovima! - iKragujevac


Vesti

Desetar Srđan Ristić iz Kragujevca, bivši pripadnik bataljona za specijalna dejstva Vojske Srbije, danas je u kragujevačkoj hali "Park" postavio novi Ginisov rekord u sklekovima.

Kako kaže u petom razredu osnovne mogao je da uradi 50 sklekova, ne sanjajući da će jednoga dana ozbiljno da se posveti baš toj teškoj sportskoj disciplini. On je danas uradio 2.370 sklekova za sat vremena. U pohod na novi svetski rekord je krenuo u 17 sati, a do 18h je premašio dosadašnji najbolji rezultat koji je držao Britanac za 150.

- Ostvario sam svoj san, mada je bilo jako naporno, već nakon pola sata sam počeo da gubim vazduh. Ali, uspeo sam i pored velike krize u koju sam upao pri kraju. Dugo sam trenirao, a zbog veće izdržljivosti koristio sam specijalnu biljnu ishranu, sa vrlo malo mesa - izjavio je nakon postizanja rekorda Srđan Ristić.

Srpskog sportistu su dok je radio sklekove, snimale dve kamere iz različitih uglova, prema ustanovljenim ginisovim pravilima, i kada se komisiji snimci dostave kao dokaz, u roku od godinu dana se dobija sertifikat da je ta osoba Ginisov rekorder.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu