Uskoro kreće obnova puta Topola - Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kojoj je danas uručena Specijalna povelja Presvete Bogorodice, najviše priznanje koje dodeljuje opština Topola, izjavila je da će uskoro početi obnova puta Topola - Kragujevac.

To je rezultat rada vlade, rekla je Mihajlović, kojoj je nagrada uručena na Oplencu, povodom Dana opštine Topola i opštinske slave Male Gospojine. "Odluka o ulaganju u puteve nije bila samo moja već zajednička, odluka Vlade Srbije i opštine Topola i dogovor da ovaj deo Srbije zaslužuje da sve puteve koje nismo sređivali ranije uradimo sada", istakla je Mihajlović.

Ona je podsetila da je obnovljen put Aranđelovac - Krćevac u dužini od 8,7 kilometara i da se obnavlja put Topola - Rudnik od 27 kilometara. "Tu je i novi pravac u koji ćemo, takođe, da ulažemo, a to je Topola - Kragujevac, što je i premijer Aleksandar Vučić najavio", rekla je ministarka. Mihajlović je dodala da je veoma počastvovana što opština Topola ceni sve što radi Vlada Srbije. "Ovo je posebno mesto, s obzirom da je Topola jedno vreme bila i prestonica", rekla je Mihajlović čestitajući slavu opštini Topola.

Predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović, koji je uručio Povelju Mihajlovićki, rekao je ona imala sluha za aktuelne projekte i da je zato dobila najviše priznanje opštine Topola.Jovanović je dodao da je Mihajlovićka od sada i počasni građanin Topole. Svečanosti su prisustvovali i ambasadori i predstavnici ambasada Rusije, Belorusije, Pakistana, Palestine, Katara i Tunisa, kao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu