Nove klinike za vantelesnu oplodnju na raspolaganju kragujevačkim parovima - iKragujevac


Vesti

Za uslugu vantelesene oplodnje, četvrti pokušaj koji se finansira iz gradskog budžeta, proširen je izbor klinika sa kojima će lokalna samouprava potpisati ugovore za još dve, uz dosadašnjih 14 licenciranih privatnih i državnih ustanova koje su parovima bile na raspolaganju.

 Gradsko veće je dalo saglasnost na zaključenje ugovora o pružanju usluge vantelesne oplodnje u Specijalnoj bolnici za ginekologiju “Jevremova“ sa porodilištem Beograd i Opštoj bolnici Valjevo sa gradom Kragujevcom, čime je proširen izbor klinika za parove koji se odluče da iskoriste mogućnost četvrtog pokušaja vantelesne oplodnje koji finansira grad Kragujevac.

Podsetimo, Kragujevac je krajem prošle godine odlučio da finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje, a nakon izmena propisa u oblasti zdravstvenog osiguranja i novog Zakona o opštem upravnom postupku po kojima umesto dva, parovi imaju pravo na tri pokušaja vantelesne oplodnje na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja kod žena do navršenih 40 godina života, grad je jula meseca tekuće godine odlučio da finanasira četvrti pokušaj. Uslov je da žena u momentu podnošenja zahteva nije navršila 44 godine.

Iz budžeta za 2016. godinu za ove namene izdvojeno je 10 miliona dinara, a to je dovoljno za oko 40 parova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu