SAMO U KRAGUJEVCU: Možete da se prejedete za samo 100 dinara - iKragujevac


Vesti

Batak punjen šunkom i pavlakom, pa zasut sa mnogo kačkavalja, uz njega brdo pomfrita, pa još salata od paradajza i krastavaca i hleb. To je obrok dovoljan za odraslog muškarca i košta samo 250 dinara.

Ovo je najjeftiniji ručak u Kragujevcu. Na istom mestu doručak - dve viršle, jaje, jogurt i hleb koštaju neverovatnih 100 dinara.

Po ovakvim cenama u restoranu hranu nudi Kaja Mihajlović, žena koja na pitanje kako joj se isplati da ovako bogate obroke nudi po ovim cenama uz osmeh kaže – Neka narod jede!

Kaja je dugogodišnja kuvarica. U 58. godini života odlučila je da započne privatni biznis i uplovi u preduzetničke vode u vreme kada njene vršnjakinje planiraju kraj radnog veka i maštaju o penzionerskim danima. Javila se na konkurs Doma penzionera, koji je izdavao deo svog restorana i kuhinju. Posle nepunih mesec dana rada, zbog jeftine i kvalitetne hrane, Kaja razmišlja da zaposli radnika jer ne može sama da ugosti sve mušterije.

– Pokušavam da se vodim idejom da narodu ponudim kvalitetnu hranu za malo novca. Ne planiram da se obogatim za par godina. Sabrala sam dva i dva i napravila računicu gde će svi da budu zadovoljni. Posle decenija kuvarskog iskustva upoznala sam mnoge dobavljače koji će mi doneti jeftine i kvalitetne namirnice. Ne mogu da kažem, na cenu utiče i mali zakup u Domu penzionera. Pošto ja nisam alava na pare, napravila sam posao gde je svima lepo – sa osmehom priča Kaja.

U Kragujevcu je skoro neverovatno da neko može za doručak da se prejede plativši 100 dinara. Za te pare doručkuje viršle, jaje, jogurt i hleb. Druga opcija za isto novca je kajgana od tri jajeta sa šunkom ili slaninom, uz krišku sira, paradajz, kupus, jogurt i hleb. Kačamak sa kriškom sira, dosta kajmaka i jogurtom takođe košta 100 dinara.

Poređenja radi, neko pecivo sa šunkom i jogurt u Kragujevcu koštaju od 80 do 100 dinara. Picu treba platiti od 100 do 120 dinara.

Kajine mušterije su i zaposleni koji hranu nose na posao spakovanu u posude, iz kojih mogu da jedu na radnom mestu.

– I ručak kod mene je veoma povoljan, a i njega, ako neko traži, spakujem da ponesu kući ili na posao. To je spas za zaposlene žene koje odnesu ceo obrok sa sve salatom. Evo, moja Karađorđeva šnicla od 250 grama, sa obilnom salatom, pomfritom i hlebom, košta 220 dinara. Porcija svinjske džigerice od 400 grama, sa salatom i pomfritom košta 200 dinara, ali može i pola porcije za 100 dinara, što je mnogim muškarcima dovoljno za obrok. Svakoga dana imam kuvana jela za oko 200 dinara, i to sa prilozima i salatom. Juneća čorbica kod mene košta 100 dinara. Najskuplja mi je punjuna pljeskavica od 250 grama, sa pomfitom, salatom i hlebom, koja košta 250 dinara – kaže Kaja.

Obroci kao što su Kajini samo par stotina metara dalje, u drugim jeftinijim kafanama koštaju od 400 dinara.

Izvor: Telegraf

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu