Vikendice u Kragujevcu nikad jeftinije?! - iKragujevac


Vesti

Na tržištu nekretnina u Kragujevcu, poslednjih nekoliko godina, beleži se porast interesovanja za stanove i to u samom centru grada, dok se kuće gotovo i ne prodaju.

Najtraženiji za kupovinu i izdavanje su stanovi što manje kvadrature, a za kupovinu treba izdvojiti od 900 do 1.200 evra po kvadratu za nove i znatno manje za polovne stanove. 

U samom centru grada, u ponudi agencije iz Kragujevca su stanovi čiji se cene po metru kvadratnom kreću oko 1100 evra sa PDV-om. Za stanove u samom centru grada se najčešće odlučuju mladi, kako zbog lokacije, tako i zbog povraćaja PDV-a. Manji stanovi u novogradnji prodaju se za 1.100 evra po kvadratu, i 800-900 evra za polovne stanove. Dvosobni i trosobni stanovi su oko 750-800 evra po kvadratu.

Najpoželjnija lokacija za kupovinu stanova je, očekivano, Centar grada, ali se jednako traže i nekretnine u blizini Velikog parka. Razlog tome je dolazak sve većeg broja studenata u Kragujevac. Roditelji koji su u mogućnosti sve više se odlučuju da studentima kupe stan nego da plaćaju zakup godinama. 

Stan u naselju Erdoglija, Sušica ili Varšalište možete naći i po ceni od 800, 900 evra sa PDV-om, po metru kvadratnom.

Gledajući trenutnu ponudu nekretnina, cena kuće sa okućnicom u naselju Drača i Desimirovac košta od 11.000 do 25.000 evra, zavisno od lokacije, površine, godine i kvaliteta gradnje, postojanja puta.

Ukoliko želite i vikendicu sa voćnjakom, morate izdvojiti od 5.000 do 10.000 evra. Vikendice najčešće kupuju penzioneri. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu