Danas puštanje u saobraćaj deonice auto-puta Kragujevac - Batočina - iKragujevac


Vesti

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i v.d. direktora JP ''Putevi Srbije'' Zoran Drobnjak prisustvovaće puštanju u saobraćaj deonice autoputa Kragujevac - Batočina.

Mihajlovićeva je juče najavila da će danas biti pušten u saobraćaj deo deonice auto-puta od Kragujevca do Batočine u dužini od šest kilometara, a da će deonica Ljig - Preljina biti otvorena na vreme, između 25. i 27. avgusta.

Najavljujući otvaranje deonice auto-puta od Kragujevca do Batočine, ministarka je rekla da će ostalih 11 kilometara biti završeno do kraja godine.

Kada je rec o deonici Ljig-Preljina, Miahjlović je rekla rekla je da je država dobila uveravanja od azerbejdžanske kompanije koja radi put, kao i od Koridora Srbije da će rok biti ispoštovan, te da će ona biti otvorena između 25. i 27. avgusta.

"Mnogo puta smo do sada bili u inspekcijama, i premijer je bio u inspekcijama, deset puta smo do sada bili na toj deonici, ali smo morali da odemo pogotovo na one delove koji su problematični, a to je pitanje izgradnje tunela i problema koji se dešavaju sa podizvođačem koji radi tunele. I mislim da je dobro što smo bili", rekla je Mihajlović.

"Ne vidim da je problem u sedam-osam dana, ali kad postoje problemi oni moraju zajednički da se rešavaju", zaključila je ministarka.

(Kurir)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu