Tendersku dokumentaciju za nabavku kamiona, kontejnera i kanti do sada preuzelo deset potencijalnih ponuđača! - iKragujevac


Vesti

Do sada deset potencijalnih ponuđača preuzelo tendersku dokumentaciju za nabavku kamiona, kontejnera i kanti za smeće od ECEPP.

Tendersku dokumentaciju za nabavku 11 kamiona, 1900 kontejnera i 3200 kanti za smeće za potrebe JKP “Čistoća“, koji je objavljen 16. juna do sada je preuzelo deset potencijalnih ponuđača. Vrednost opreme procenjena je na 2,5 miliona evra, a sredstva su obezbeđena iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj, po vrlo povoljnim kamatnim stopama i grejs periodom od dve godine - izjavio je za sajt Grada Vladimir Maksimović član Gradskog veća za komunalne delatnosti, ravnomerni i održivi razvoj.

Prijave za učešće na tenderu za nabavku kontejnera i kanti primaće se do 1. avgusta, a za kamione rok je 5. avgust. Nakon toga, sledi evaluacija tenedera i izbor najboljeg ponuđača. Što se tiče isporuke, prema rečima Maksimovića, kante i kontejnere možemo očekivati vrlo brzo po okonačnju celog postupka, jer njihov proces izrade nije toliko zahtevan. Kamione ćemo čekati nešto duže, nekoliko meseci nakon izbora ponuđača. Jer, radi se o kamionima koji će imati posebnu nadogradnju u skladu sa našom tehničkom dokumentacijom i potrebama JKP“Čistoća“.

Na taj način, istakao je Maksimović, konačno će biti rešeni dugogodišnji problemi tog preduzeća u održavanju javne higijene. Pored toga, ostvarićemo i značajne uštede jer su ogromna sredstva izdvajana za održavanje dotrajalih kamiona i opreme.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu