Sezona protivgradne zaštite uspešno započeta - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac spremno je dočekao novu sezonu protivgradne zaštite, koja je zvanično počela 15. aprila, a prošle noći strelci su uspešno dejstvovali.

Sredstvima koja je izdvojila lokalna samouprva biće kupljeno još stotinu raketa, a u toku je postupak javne nabavke.

Na području grada Kragujevca postoje 32 protivgradne stanice. Na zalihama od prošle godine ostalo je 56 protivgradnih raketa, što svakako nije dovoljno za novu sezonu. Sredstvima koje je izdvojila lokalna samouprava biće nabavljeno još stotinu raketa, što je dovoljno za ovu sezonu protivgradne zaštite, a u toku je postupak javne nabavke. Kako dve protivgradne stanice nisu u funkciji, lokalna samouprava će pokušati da ih osposobi.

Iako je Grad spremno dočekao novu sezonu, iz lokalne samouprave apeluju na gradjane da osiguraju svoja dobra, jer i u idealnim uslovima maksimalni učinak protivgradne zaštite iznosi 75 procenata. Inače za odbranu od grada u Kragujevcu i još 6 opština Šumadije aktivna je 91 stanica, a prvi put i nova u selu Borač.

Obezbedjene su u proseku 3 i po rakete po stanici, ali će lokalne samouprave izdvojiti sredstva za nabavku dodatnih projektila do optimalnog broja od 12 raketa.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu