DETALJI TRAGEDIJE U ČUMIĆU: "Moj učenik je bio sav u krvi" - iKragujevac


Vesti

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u selu Čumić kod Kragujevca nastradala je učenica četvrtog razreda Druge tehničke škole, Milica Milojković.

Tog dana odeljenje IV-3 okupilo se tog dana na placu u selu Čumić kod svog razrednog starešine Miroslava Vukadinova. Njihovo druženje bilo je tradicija, a deca su se uveče vraćala u koloni od pet automobila. U istoj koloni bile su još dve profesorke, koje su takođe prisustvovale slavlju.

-Moj učenik Marko je bio sav u krvi. Zajedno sa drugim prisebnim đacima uneli smo ga u moj automobil, kao i još jednu povređenu učenicu. Za sedam, osam minuta stigli smo do Urgentnog centra u Kragujevcu. Marko je bio pri svesti, ali nije znao šta se desilo, niti je znao da je došlo do sudara.U jednom trenutku pitao me je za Milicu, jer su bili odlični drugovi. Nisam znao šta da mu kažem, govori Miroslav.

U sudaru automobila "pežo" i "pasat" poginula je još jedna žena (61) dok su četiri osobe povređene. Oni su zadržani na lečenju u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Miroslav Vukadinov je ispričao da je kompletno odeljenje došlo kod njega u vikendicu u selu Čumić. On im je, kaže, razredni starešina od prvog razreda. Svake godine su baš tu znali da naprave roštilj, da se druže. Tako je bilo i ovog puta. Neke od njih su dovezli roditelji i profesori. Bilo ih je petnaest.

- Krenuli su predveče kući u koloni od pet automobila. Među njima su bile i dve profesorke iz naše škole - priča profesor Vukadinov.

- Pravio se roštilj, deca su igrala fudbal, a uveče su krenuli svojim kućama. Niko nije bio pod dejstvom alkohola. Nesreća se dogodila na samo 500 metara od njegove vikendice. Automobil "pežo", sa troje učenika, kojim je upravljao maturant Marko K., iznenada je prešao na levu stranu. Tada se direktno sudario sa automobilom "pasat" u kojem je bilo troje ljudi iz Mladenovca.

- Supruga i ja čuli smo jak prasak. Odmah smo potrčali da vidimo šta se desilo. Devojčica iz vozila koje je išlo iza "pežoa" je vrištala. Odmah smo prišli automobilu u kojem je bilo troje maturanata - kaže Miroslav.

Zajedno sa prisebnim učenicima, pre dolaska Hitne pomoći i policije, uspeli su da izvuku devojčicu koja je bila na zadnjem sedištu "pežoa", kao i vozača Marka K. Nažalost, za Milicu, koja je bila na mestu suvozača, nije bilo spasa. Preminula je na mestu udesa. Druga osoba iz "pasata"preminula je po prijemu u kragujevačku bolnicu.

- Milica je bila odličan đak, predsednik odeljenske zajednice. Organizovala je i proslavu maturske večeri koja je trebalo da se održi 2. juna. Učenici i profesori ove škole su tokom dana izjavljivali saučešće Miličinoj majci u naselju Pivara. Zbog tragedije otkazana je i proslava povodom dana škole, koja postoji 63 godine.


 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu