Pojačano prisustvo policije u lokalnoj zajednici, već daje prve pozitivne rezultate! - iKragujevac


Vesti

U poslednjem kvartalu smanjen broj krivičnih dela na teritoriji grada Kragujevca.

U prethodna tri meseca, na teritoriji kojom upravlja Policijska uprava Kragujevca nije bilo ozbiljnijih kriminalnih aktivnosti koje bi uticale na bezbednost građana u Šumadijskom okrugu.
Slobodan Malešić - načelnik kragujevačke policije, rekao da je primetan pozitivan trend smanjenja broja krivičnih dela, uz napomenu da je prioritet povećanje nivoa bezbednosti.
On je ocenio da bezbednost građana ostaje glavni cilj za pripadnike Policijske uprave u Kragujevcu, i dodao da su imovinski delikti najzastupljeniji.

Krivična dela protiv imovine predstavljaju kriminalitet manjeg stepena opasnosti, a medju njima najčešće su sitne krađe, koje čine i do 70 procenata ukupnog broja delikata.

Analizirajući rezultate rada pripadnika Policijske uprave Kragujevac, evidentno je povećanje broja otkrivenih dela u oblasti privrednog kriminala.

Uočava se i pozitivan trend smanjenja ukupnog broja počinjenih krivičnih dela u prethodna tri meseca na području Šumadije.

Razloga za to je, ocenjuje Malešić, veće prisustvo policije u lokalnoj zajednici.

Kragujevačka policija u narednom periodu očekuje bolju saradnju sa svim relevantnim subjektima u lokalnoj zajednici kroz rad gradskog Saveta za bezbednost.

Reč je o savetodavnom telu, u čijem su sastavu predstavnici institucija različitih nivoa vlasti sa različitim delokrugom posla i nadležnosti.

Zadatak članova Sveta je da zajednički rešavaju probleme i organizuju preventivne aktivnosti kako bi se stvorilo okruženje u kome bi se građani osećali bezbedno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu