Kragujevac: Počinje sanacija mostova na Bresničkoj i Grošničkoj reci - iKragujevac


Vesti

U okviru programa republičke Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja koji je namenjen obnovi i sanaciji nakon majskih poplava 2014. godine, gradu Kragujevcu su odobrena sredstva za izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj i Grošničkoj reci.

Javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova je u toku, a ukupna vrednost investicije je 39 miliona dinara, od čega je 15 miliona opredeljeno za most u Bresnici, a 24 miliona za most na Grošničkoj reci – najavio je Dragoš Radovanović, načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane koji je danas obišao most na Bresničkoj reci.

Programom obnove objekata javne namene na teritoriji našeg grada, ovaj most je uvršten u hitnu sanaciju. Sredstva su odobrena iz Fonda solidarnosti Evropske unije a realizacija će biti preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Grad Kragujevac je bio u obavezi da izradi projektno-tehničku dokumentaciju, to je uspešno odrađeno, i sada očekujemo samo ishod javne nabavke koja je zakazana za 31. maj ove godine. Rokovi su veoma kratki i sredstva moraju biti potrošena do 15. oktobra ove godine – naglašava Radovanović.

U planu je kompletno rušenje mosta koji je u veoma lošem stanju i izgradnja nove konstrukcije. Ovaj most je vrlo značajan za saobraćajnu komunikaciju jer je jedina veza sa mesnim zajednicama Bukurovac, Jabučje, Trmbas.

Osim ovih radova u okviru Programa obnove objekata javne namene, Radovanović očekuje da gradu budu odobrena sredstva za sanaciju reke Srebrenice, Šabovskog potoka u Beloševcu i klizišta u Vinjištu što otprilike iznosi oko 100 miliona dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu