Nepokošen Veliki park! Ekipe "Zelenila" imaju prepune ruke posla - iKragujevac


Vesti

Iako su ekipe javno komunalnog preduzeća Zelenilo ovih dana angažovane na uređenju i košenju zelenih površina utisak je da u pojedinim delovima grada, poput Velikog parka, i te kako treba pojačati aktivnosti.

Centralni deo grada, Veliki park gde se okuplja veliki broj sugrađana svih generacija, delom je pokošen, ali tu ima još dosta posla za radnike Zelenila. Lepo vreme za vikend i prvog radnog dana ove nedelje, izmamilo je ljude u šetnju. Iako je glavni deo parka uređen samo sa jedne strane, zelene površine ka Boks klubu i popularnoj Karting stazi još uvek su nepokošene i nisu bezbedne za šetnju ili igranje dece.

Kako kažu gradskom Zelenilu posla ima dosta i zato su i angažovane sve tri ekipe ovog komunalnog preduzeća, koje rade na košenju prvenstveno naseljenih mesta i parkova. Problem je kiša koja je poslednjih dana padala više nego što je to uobičajeno za ovo doba godine, pa trava brzo raste.

Deo parka preko puta Mašinskog fakulteta za gde je najavljena izgradnja dečijeg igrališta, koje gradu donira Fondacija Dragice Nikolić, takođe čeka da dođe na red za košenje. A najlošija situacija je na nekadašnjoj Karting stazi, koja je pre nepunih godinu dana dobila nov izgled i pretvorena u Poligon za bezbednost u saobraćaju, gde trava koja je na ovom mestu porasla dostiže visinu i do 50 centimetara. Iz Zelenila najavljuju da će u toku sutrašnjeg dana i ova lokacija biti uređena.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu