KG:Bresnica i Grošnica uskoro dobijaju dva nova mosta! - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je na osnovu saglasnosti Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima raspisao danas javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova za izgradnju dva nova mosta na Bresničkoj i Grošničkoj reci.

Reč je o programu republičke Kancelarije za obnovu i pomoć poplavljenih područja koji se realizuje sredstvima Fonda solidarnosti Evropske unije, a namenjen je oporavku nakon majskih poplava 2014. godine. Ukupna vrednost investicije je 39 miliona dinara, od čega je 15 miliona dinara opredeljeno za most u Bresnici, a 24 miliona za most na Grošničkoj reci - izjavio je Dragoš Radovanović načelnik Odeljenja za vanredne situacije i planiranje odbrane.

Finanijska sredstva su obezbeđena iz Fonda solidarnosti Evropske unije na osnovu ugovora koji je Vlada Srbije potpisala u martu prošle godine. Rok za realizaciju je 18 meseci odnosno do oktobra ove godine. U međuvremenu urađena je kompletna projektna dokumentacija na koju je saglasnost dala i Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Rokovi su kratki i kako je rekao Radovanović do 15. oktobra moraju da budu potrošena opredeljena finansijska sredstva. Krajnji rok za završetak radova je 1. septembar nakon čega će biti ispostavljena okončana situacija po kojoj će izvođač radova biti plaćen.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu