Predškolska Ustanova "Đurđevdan" poslavila prvi rođendan - iKragujevac


Vesti

Predškolska Ustanova "Đurđevdan" obeležila je prvu godinu rada. Tim povodom u Pozorištu za decu juče i danas održava se manifestacija "Dečije igrarije" koja je okupila predškolce iz šest vrtića.

Bogat i sadržajan kulturno umetnički program biće zaokružena Svečanom Akademijom u petak, na Đurđevdan, čime se i zvanično ova predškolska Ustanova pridružuje programu obeležavanja Dana grada.

Mesec dana aktivno su se pripremali mališani predškolske Ustanove"Đurđevdan" iz obdaništa: Čuperak, Ciciban, Kolibri, Zeka, Neven i Bubamara.

Ushićeni, deo su programa "deca su narod poseban", a to znači da su izabrali kulturu, tradiciju, folklor neke zemlje, spretno naučili koreografiju, i što je najvažnije pripremili kostim, koreografiju, i stekli znanje o pojedinim državama.

Na sceni bilo je malih Mađara, Francuza, Grka, a sutra nas očekuju Španci, Rusi i domaći igrači.

Iako su ovaj poučni i zabavni program prihvatili sa radošću, saznajemo da su se najviše obradovali nacionalnim igrama bliskih zemalja.

Pored toga što je revijalna, ova manifestacija je humanitarnog karaktera, odnosno sav prihod od prodaje ulaznica biće upotrebljen za pomoć deci kojima je pomoć neophodna.

Program obeležavanja Dana grada, zvanično je počeo Dečijim igrarijama.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu