Osveštan hram u Zavodu "Male Pčelice" (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prisustvovao je osveštavanju crkve Svetog Luke Krimskog u okviru kompleksa Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" u Kragujevcu.

"Ovaj hram će omogućiti svakom od korisnika da pronađe svoj duhovni mir, utehu", rekao je Vulin i dodao da je ovo prva crkva u našem sistemu socijalne zaštite.Vulin je poručio da država vodi računa o Zavodu "Male Pčelice", najvećoj instituciji u zemlji za osobe sa intelektualnim poteškoćama, kao i o svakom njegovom korisniku.

"Mi smo u Zavod "Male Pčelice" uložili oko 12 miliona dinara, a u funkcionisanje institucija socijalne zaštite Grada Kragujevca 33.700.000 dinara", izjavio je Vulin.Vulin je najavio i da će politika svake buduće vlade biti, kao što je bila do sad, briga o onima kojima je pomoć potrebna u sistemu socijalne zaštite i stalno unapredivanje tog sistema.

"To znači da nema smanjenja socijalnih davanja, da moramo očuvati postojeći nivo socijalnog prava i gde god je to moguće proširiti ga," smatra Vulin.

Crkvu posvećenu ukrajinskom svetitelju osveštao je episkop šumadijski Jovan koji je tom prilikom dodelio orden Svetog Simeona Mirotočivog direktoru Zavoda Vladici Stanojeviću za brigu o korisnicima ove institucije.

Stanojević je zahvalio na ukazanoj časti i obavezao se da će još više pružiti korisnicima Zavoda "Male pčelice."


Izvor: Rts

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu