Lopatom mu presudio na Veliki Petak (Šumarice-FOTO) - iKragujevac


Vesti

Jošović je tako ostvario svoju pretnju gradskoj vlasti.

Dragan Jošović (71) je na Veliki petak lopatom iskopao saobraćajni znak u kragujevačkoj Ulici Desankin venac, koji je na ulazu u Spomen park „Kragujevački oktobar“ upozoravao vozače da je zabranjen saobraćaj kroz ovaj memorijalni kompleks podignut u znak sećanja na 2.272 Kragujevčana koje su fašisti streljali u oktobru 1941. godine.

Jošović je tako ostvario svoju pretnju gradskoj vlasti.

Tada je, podsetimo, najavio da će iskopati saobraćajni znak ukoliko od nadležnih organa ne dobije dozvole za svoje rođake i prijatelje da automobilima dođu do njegove kuće u središtu spomen parka u Šumaricama, udaljene oko pola kilometra od mesta gde počinje zabrana saobraćaja.


- Sada, kada sam iskopao znak, osećam se ushićeno. Svanulo mi je! Pozivam vas sve da se slobodno automobilima dovezete do moje kuće i da vas počastim kafom, obratio se Dragan Jošović nekolicini ljudi koji su pratili njegovu akciju iskopavanja saobraćajnog znaka.

Jošović ne strepi od zakonskih posledica koje može da trpi zbog svog čina.

- Ma, ja sam od danas slobodan čovek! Izašao sam iz geta u koji me je vlast gurnula pre godinu dana odlukom da na ovom mestu zabrani saobraćaj. Mogu i u zatvor da me strpaju, šta me briga! I do sad sam se osećao kao da sam u logoru, jer su prijatelji i rođaci prestali da dolaze kod mene na slavu, rođendan i ostale svetkovine, poštar mi nije donosio poštu... Ne želi niko da parkira automobil na ulazu u Spomen park i onda pešači pola kilometra do moje kuće, naveo je Dragan Jošović.

Jošović tvrdi da je gradska uprava ignorisala sve njegove zahteve da mu iz drugog pravca sagradi kolski put i pešačku stazu do kuće, na šta, kako kaže, ima pravo po zakonu.

- Tražio sam ili to ili dozvole za moje rođake i prijatelje, da mogu vozilom da dođu do moje kuće. Nadležna inspekcija mi je obećala 30 dozvola, a onda su poslali neku činovnicu da mi prenese da će mi biti odobrene samo tri dozvole. Slagali su me ponovo i eto im sad - iskopao sam znak, besni Jošović.

Izvor: Kurir

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu