Uručeni sertifikati kragujevačkim preduzetnicima - iKragujevac


Vesti

Uručivanjem sertifikata o završenoj obuci, u Biznis inovacionom centru, preduzetnici su dobili i ugovor o sredstvima za nabavku opreme za delatnost kojom su konkurisali u programu za podsticaj preduzetništva i otpočinjanje sopstvenog posla koji lokalna samouprava nekoliko godina uspešno sprovodi.

Obuka grantista bila je uslov da se dobavljačima prebace sredstva za opremu. Danas je završen ciklus obuke, a grantisti kažu da su im predavanja veoma značila za buduće poslovanje, od prvog koraka i osnovnog biznis plana do promovisanja usluge, marketinga i uspostavljanja konatakata.

Cilj ovakvih i sličnih programa je da što više njih održi svoj biznis i stvori uslove za zaposlenje još nekog lica. Lokalna samouprava je spremna da uključi i iskoristi sve institucije u gradu, a ovoga puta grantisti su upoznati sa uslugama Biznis inovacionog centra i ukoliko naiđu na neku nedoumicu u svom poslovanju, mogu da se obrate za savet.

Preduzetnici su prošli kroz četvorodnevnu obuku koja je koncipirana kao razvoj poslovne ideje, odnosno kako od jedne ideje doći do posla koji je održiv. U toku trajanja obuke grantistima je održano nekoliko modula koji se tiču razvoja proizvoda, usluge, poslovne strategije, plasiranja robe na tržište do komunikacije i javnog nastupa. 

Za obuku preduzetnika iz budžeta grada izdvojeno 1,5 miliona dinara. Ove godine grant je dobio 31 preduzetnik a pojedinačna vrednost bila je od 250 do 300 hiljada dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu