ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE KRAGUJEVAC:Nivo reka u opadanju, nadležne službe u stanju pune pripravnosti - iKragujevac


Vesti

 Nivo vode u rekama je opao, ali s obzirom na najavu Republičkog hidrometeorološkog zavoda i količinu kiše koja se očekuje u popodnevnim satima, noćas i sutra, sve nadležne službe su i dalje u stanju pune pripravnosti.

Na osnovu izveštaja koje su podnele sve dežurne službe u gradu, stanje u Kragujevcu između dve sednice je stabilno – zaključak je Štaba za vanredne situacije kojim je predsedavao komandant Radomir Nikolić.Nivo vode u rekama na teritoriji Kragujevca u opadanjuTokom jučerašnjeg dana ekipe ''Vodovoda i kanalizacije'' uklonile su prepreku u Bresničkom potoku koja je predstavljala realnu opasnost za izlivanje a koja je pre dve godine napravila veliki problem u tom delu grada. Dostavljeni su i džakovi sa peskom tako da je na mostu u visini ograde napravljen bedem, jer je to za ulicu Milice Miljojković potencijalni rizik.

U zatvoru u Petrovcu spremno je još 1000 džakova sa peskom, koje će građanima po pozivu odnosno nalogu Štaba za vanredne situacije dostavljati ''Parking servis''. S obzirom na to da Uprava za vanredne situacije ima na raspolaganju 40 000 džakova sa peskom, načelnik Zoran Kočović je rekao da u slučaju potrebe grad Kragujevac može da računa i na tu vrstu pomoći.

Svi putevi su prohodni, grad je uredno snabdeven strujom, vodom i grejanjem. Nivo vode na akumulacijama Grošnica i Gruža je u granicama normale, kao i stanje na Divostinskom i Kozujevačkom potoku i Grošničkoj reci.

Na osnovu pijava građana, naloženo je JKP ''Čistoća'' da proveri stanje kanala u ulici Svetolika Mladenovića kod rezervoara, na raskrsnici ulica Svetolika Mladenovića i Borivoja Glišića kao i Dragomira Ostojića u Ilićevu. Tokom dana nadležne službe obići će i porodicu iz Stragara čiju kuću ugrožava ponovo aktivirano klizište.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu