Omladina gine na putevima : Zašto? (VIDEO) - iKragujevac


Vesti

Neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nepoštovanje znakova, automobili veliki konjskih snaga, dokazivanje u društvu samo su neki od uzroka koji dovode do tragičnih poslednica.

STRAŠNO-UDES na putu Jagodina-Kragujevac:Dvoje odraslih poginulo, troje dece povređeno!

Skoro svako novo jutro u Srbiji započne se vestima da je neko imao saobraćajnu nesreću, da je poginuo ili završio u bolnici sa teškim ili lakšim povredama. Zašto su nesreće sve prisutnije i u čemu to greše vozači, a pogotovo mladi?

Vožnja u pripitom stanju i korišćenje opojnih sredstava koje umanjuju psihofizičke sposobnosti čest su uzrok saobraćajnih nesreća. Postoji i ona potreba momaka za dokazivanjem, pa često brže voze, trkaju se ili biraju automobile koji nisu prilagođeni njihovim veštinama i imaju veliku snagu, tačnije kubikažu.Tinejdžeri ce uvek pre da izaberu doterani sportski nego bezbedniji automobil bezličnog izgleda. Ukoliko potroše citav budžet na kupovinu automobila, štedeće na njegovom održavanju.

TRAGEDIJA!Umesto rođendana, sahrana. Detalji o nesreći kod Kragujevca

Omladina često nije svesna kobnih posledica i upušta se u vožnju kojoj je potrebno mnogo više vozačkog iskustva i pažnje. Ona nekada izostane i onim najiskusnijim vozačima.

Parkiranje uz ivicu kolovoza, prelazak raskrsnice s pravilom prvenstva desne strane, izlazak sa sporednog na glavni put na kome nema znaka "stop”, preticanje i sistem naglog kočenja takođe su najčešće greške mladih vozača koji sedaju za volan posle dobijanje vozačke dozvole.

U prilogu možete videti i video, gde mladić "luduje" po putu u Kragujevcu, bez zaštitne kacige , a i ne smemo da pomislimo šta je sve moglo da se desi, a na svu sreću nije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu