KRAGUJEVAČKA SVETINJA: Voda sa Svetinje LEČI sve boljke - iKragujevac


Vesti

Prema svedočenju onih koji pohode u selo Divostin, čudotvorni izvor leči od raznih psihičkih tegoba, vraća vid i oslobađa od kostobolje.

Izvor Svetinja nalazi se na putu Kragujevac-Gornji Milanovac, u neposrednoj blizini manastira Divostin, a postao je nadaleko čuven po brojnim čudesnim isceljenjima. Meštani kažu da je najbolje da bolesnik sam dođe i umije se svetom i blagotvornom vodom, mada pomaže i ako mu je neko donese.

Prema legendi, na njemu je Bogorodica okupala svoje čedo, pa se veruje da mu je upravo to podarilo neverovatnu lekovitu moć. Mnogi tvrde da im je baš ovaj izvor pomogao da izleče razne psihičke tegobe, povrate vid ili se oslobode kostobolje.

Bezbroj je priča koje se vezuju za ovaj izvor, ali i posetilaca koji ga redovno pohode. “Davno sam čula legendu da je voda na izvoru u Divostinu lekovita, te da je Bogorodica u njemu okupala malog Isusa. Godinama me je mučila glavobolja koja je posledica suženje krvnih sudova i redovno sam pila lekove koje mi je prepisao lekar, a neke sam uzimala i na svoju ruku. Sa prijateljicom sam otišla do izvora, mada nisam verovala da mi ta voda može pomoći.

Umila sam se i ponela kući flašu vode i nije prošlo nekoliko dana, a bolovi su lagano počeli da nestaju. Za mesec dana bilo mi je toliko bolje da je i lekar bio začuđen. Posle toga predložila sam rođacima da odu do izvora zbog deteta. Devojčica je imala probleme sa vidom, i njoj je pomoglo. Verujem u isceliteljske moći ovog izvora i svima kažem da obavezno dođu i umiju se na njemu. Nije bez razloga narod izvor nazvao Svetinja. U Divostinu sam čula da nema bolesti koja se ovde ne može isceliti”, kaže Jadranka iz Jagodine.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu