SVE SE SNIMA, I NIKO NEĆE MOĆI DA SE IZVUČE:Policija ima nove PRESRETAČE, koji kontrolišu 6 TRAKA ODJEDNOM! - iKragujevac


Vesti

 

Svaki danom sve veći broj građana gine na putevima širom Srbije,prebrza i bahata vožnja, nedovoljna pažnja samo su jedan od razloga .U cilju smanjenja  saobraćajnih nezgoda , MUP  je nabavio nove presretače koji kontrolišu i do 6 traka.

Saobraćajna policija ima nove automobile – presretače sa najsavremenijom opremom za detekciju saobraćajnih prekršaja.Novi presretači mogu u jednom trenutku da snimaju i otkriju prekršaj u šest kolovoznih traka, bez obzira na smer kojim se kreću vozila u prekršaju u odnosu na policijski auto bez oznaka MUP-a.

Praktično presretač koji stoji ili se kreće, u svakom trenutku može da snimi prekoračenje brzine svih vozila koja prolaze pored njega u maksimalno šest saobraćajnih traka bez obzira na smer kretanja vozila u prekršaju.

Policajci u presretaču nemaju potrebe da zaustavljaju automobil u prekršaju. Snimljeni prekršaj sa podacima o vozilu, registarskom tablicom, vremenu i lokaciji ne može da se izbriše iz sistema.

Na osnovu fotografija i podataka podnosi se odgovarajuća prekršajna prijava. Prethodno se vlasnik vozila po registarskoj tablici izjašnjava ko je bio za volanom u trenutku kada je načinjen prekršaj.

 

Izvor:Telegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu