I JA SE BORIM, Svetski dan dece obolele od raka - iKragujevac


Vesti

U ponedeljak, 15. februara 2016. godine, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR obeležiće Svetski dan dece obolele od raka javnim humanitarnim skupom u 12 časova u Ulici Kralja Petra I – kod Krsta.

U 13 časova, ka nebu će biti pušteni baloni, čime će simbolično biti poslata poruka podrške svim mališanima koji se leče od raka u Srbiji i u znak sećanja na mališane koji nisu više sa nama.
Ceo događaj će ispratiti profesionalni muzički izvođači sa dugogodišnjim iskustvom na srpskoj muzičkoj sceni. Vođe muzičkog sastava Saša Ranković i Aca Pejčić sa ostalim kolegama.

Tokom događaja, posetioci će imati priliku da kupovinom balona ili promotivnih artikala daju svoj doprinos borbi protiv raka kod dece i podrže veliki projekat izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu. Ovom prilikom biće postavljeni i posebni foto ramovi sa velikim zelenim rukavicama u kojima će posetioci moći da se slikaju i podele fografije na svojim društvenim mrežama.

Simbolično tog dana, baloni će biti pušteni u 22 grada širom Srbije: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Smederevo, Čačak, Ivanjica, Zrenjanin, Ruma, Novi Pazar, Smederevska Palanka, Leskovac, Šabac, Ub, Požarevac, Valjevo, Vranje, Subotica, Bačka Palanka, Pirot, Aleksinac i Prokuplje.

Pokrovitelji kampanje su Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

Pomoć i podršku na samoj akciji volonterima i roditeljima NURDORa pružiće Grad Kragujevac, Gradska uprava grada Kragujevca, Udruženje za umetničko i moralno usavršavanje UMMUS , Društveno kulturni centar Kragujevac DKCK. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu