Nacionalni konkurs "Pokreni se za posao" - iKragujevac


Vesti

Svako ko ima preduzetničkog duha i dobru poslovnu ideju iz oblasti proizvodnje, zanatstva, usluga ili poljoprivrede može, u okviru nacionalnog konkursa "Pokreni se za posao" da konkuriše za bespovratna sredstva do 240 hiljada dinara za nabavku opreme.

Ove godine biće dodeljeno 100 grantova, od čega je trećina namenjena mladim, visokoobrazovanim preduzetnicima. U prethodnom ciklusu, bespovratna sredstva dobilo je četvoro Kragujevčana koji su želeli da pokrenu ili unaprede sopstveni biznis.

U okviru programa "Pokreni se za posao'' postojeći ili budući preduzetnici imaju priliku da pokrenu malo preduzeće, ili unaprede postojeći porodični biznis.

Osim novca za kupovinu opreme, budućim preduzetnicima obezbeđene su poslovne i stručne obuke, ali i konstantna savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka kako bi se posao što uspešnije vodio. Ovo je sedmi put da se konkurs objavljuje, a do sada je podržano 490 malih i porodičnih preduzeća iz svih krajeva Srbije.

Konkurs je prve tri godine važio samo za preduzetnike na teritoriji Niša, a ovo je već četvrti put da udruženje građana "Eneka'' organizuje nacionalni konkurs.

Selekcija pristiglih preduzetničkih ideja obaviće se na osnovu ekonomskih i socijalnih kriterijuma, nakon čega će korisnici grantova biti u obavezi da registruju svoju poslovnu delatnost, uplate 20 procenata od vrednosti opreme, pohađaju poslovne i stručne obuke i učestvuju 15 sati u društveno korisnim aktivnostima.

Organizatori, u godini preduzetništva, očekuju i dodatne podsticajne mere na nacionalnom nivou.

Rok za konkurisanje je 29. februar, a prijave se mogu pronaći u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, koja je partner na projektu, ili na internet adresi programa "Pokreni se za posao''.

Nabavka opreme se, prema rečima organizatora, očekuje u periodu od juna do septembra. Kroz različite programe Udruženja građana "Eneka'' do sada je podržano oko 1.300 porodičnih biznisa i malih preduzeća.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu