KG: Konkurs za projekte, programe i manifestacije u kulturi - iKragujevac


Vesti

Na osnovu odluke Gradskog veća, grad Kragujevac raspisao je Javni konkurs za finansiranje i sunfinasiranje projekata, programa i manifestacija u kutluri iz budžeta za 2016. godinu o kome je na današnjoj konferenciji za novinare govorio Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredne delatnosti.

Imajući u vidu da prošle godine nismo imali konkurs za projekte u kulturi, zadovoljstvo nam je što možemo da najavimo Javni konkurs za finansiranje i sunfinasiranje projekata, programa i manifestacija u kuturi u 2016. godini na koji smo dugo čekali. Situacija je bila takva da smo u prethodnom periodu morali da se okrenemo rešavanju drugih problema a pre svega u oblasti obrazovanja i drago mi je što smo kroz intenzivne kontakte koje smo imali tokom prethodne godine, naišli na razumevanje ljudi iz oblasti kulture.Kao što je i tada najavljeno, konkurs smo raspisali početkom godine i to sa iznosom koji je kada uporedimo prethodne godine, ravan iznosu koji je namenjen projektima iz oblasti kulture u prethodnih pet godina zajedno, kaže Boris Kovačević. 

Ovaj podatak govori o snažnoj volji i nameri grada Kragujevca, da olakšamo vrlo tešku situaciju sa kojom se svi radnici iz kulture, ustanove i udruženja suočavaju i da im omogućimo da kroz ovaj konkurs dobiju mogućnost da izraze svoje talente i prikažu umetnička stvaralaštva, a sa druge strane ono što je nama jako važno je i da sadržaj kulturnog života u Kragujevcu bude bogatiji, ističe Kovačević.

Javni konkurs za finansiranje i sunfinasiranje projekata, programa i manifestacija u kulturi iz budžeta za 2016. godinu, koji je otvoren 30 dana, objavljen je na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca 9. februara a pravo da konkurišu imaju ustanove kulture, udruženja, umetnici i stručnjaci u kulturi, osim ustanova kulture čiji je osnivač grad.

Uporedo sa ovim konkursom grad Kragujevac raspisao je i konkurs za projekte i programe za 2017. godinu koji je otvoren do 30. aprila. Prema rečima Borisa Kovačevića na ovaj način želimo da sistemski uvedemo novo pravilo koje bi nam omogućilo da unapred, prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu, znamo koliko je sredstava potrebno za projkte u oblasti kulture a koje će komisija formirana od stručnjaka iz ove oblasti da odobri.

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu