Investitor koji zaposli radnike dobiće zemljište u zakup bez naknade! - iKragujevac


Vesti

Da bi povećala konkurentnost i unapredila privredni ambijent, lokalna samouprava će investitorima koji se odluče da zaposle radnike davati zemljište u zakup bez naknade.

Član Gradskog veća za privredu, Dalibor Jekić kaže da je u toku izrada prvog elaborata za davanje gradskog zemljišta u zakup bez naknade investitoru koji, imeđu ostalog, podrazumeva otvaranje oko 100 novih radnih mesta.

Otvaranje nove radne zone trebalo bi, prema rečima Dalibora Jekića, člana Gradskog veća za privredu da privuče nove investitore i stvori uslove za smanjenje nezaposlenosti u Kragujevcu.

Jedna od mera koju će lokalna samouprava u narednom periodu preduzeti je i davanje zemljišta u zakup bez naknade privrednim subjektima koji planiraju otvaranje novih radnih mesta.

Celokupna procedura obavljaće se po kriterijumima koji stoje u Uredbi o davanju u zakup zemljišta bez naknade, pa investitori za jednog zaposlenog neće plaćati zakup za dva ara zemljišta.

Jedna od aktivnosti kojima lokalna samouprava pokušava da utiče na smanjenje nezaposlenosti je i program podsticaja za otpočinjanje sopstvenog posla.

Za te namene iz gradske kase biće izdvojeno 8,8 miliona dinara, dok će u razvoj seoskog turizma biti uloženo milion i 200 hiljada dinara.

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu