Skupština grada Kragujevca se više puta izjašnjavala o privatizaciji RTK - iKragujevac


Vesti

Odborničke grupe “Zajedno za Šumadiju“ i “Demokratska stranka'' uputile su danas predsedniku Skupštine grada Kragujevca Milanu Uroševiću zahtev za sazivanje sednice gradskog parlamenta po hitnom postupku na kojoj bi se razmatrao predlog Zaključka o preispitivanju procesa privatizacije Radio televizije Kragujevac.

Zbog javnosti dužan sam da podsetim da se Skupština grada Kragujevca od juna do oktobra prošle godine, u više navrata, izjašnjavala o pitanjima vezanim za privatizaciju Radio televizije Kragujevac, izjavio je predsednik gradskog parlamenta Milan Urošević.

On podseća da je na sednici Skupštine grada u junu 2015.godine utvrđen model privatizacije RTK a da je u avgustu sproveden postupak licitacije kao i da je 1.septembra, od istih predlagača, bio upućen zahtev za dopunu dnevnog reda koji se odnosio na privatizaciju RTK i obavezivanje gradonačelnika da preduzme mere i aktivnosti vezane za privatizaciju. Odbornici Skupštine grada na sednici održanoj 4.septembra, sa 51 glasom protiv, nisu se saglasali da se dnevni red proširi ovom temom. 

 Uzimajući u obzir sve ove činjenice smatram da nema neraščišćenih pitanja oko privatizacije Radio televizije Kragujevac i da je u redovnoj skupštinskoj proceduri bilo sasvim dovoljno prostora za sve informacije i pitanja na ovu temu, tako da nema razloga za sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu