NARUČUJETE ODEĆU PREKO INTERNETA: Ovo bi trebalo da znate , da ne biste ostali bez iste! - iKragujevac


Vesti

Sve više građana odeću i obuću razgleda na internetu, i na fejsbuk stranicama, pa se odluče da tako i pazare. Ako pak ova roba dolazi iz inostranstva, budite oprezni!

Naime, ako planirate da trgujete brendiranu robu, onda je jedino pravo rešenje da poručujete preko zvaničnih sajtova proizvođača.

Sve što vam deluje sumnjivo, treba izbegavati, jer ako se carinskom kontrolom otkrije da je roba krivotvorena, i da su povređena prava proizvođača, ono što ste naručili, i verovatno već platili, biće uništeno.

- Sva roba podložna kontroli carinskih organa u delu koji se odnosi na izražavanje sumnje u originalnost iste, dakle i roba koja putem pošte stiže iz inostranstva, može biti u krajnjoj instanci oduzeta i uništena pod carinskim nadzorom u slučaju da nosilac prava potvrdi da se radi o krivotvorenoj robi - objasnili su nam iz Uprave carina.

U slučaju malih poštanskih pošiljki (manje od 3 komada robe ili roba lakša od 2 kg) koje bi najverovatnije i predstavljale najveći deo pošiljki robe poručene preko interneta, krajnja posledica za kupca, ili naručioca robe bila bi oduzimanje i uništenje robe.

Iz carine takođe savetuju da se brendirani proizvodi kupuju samo na zvaničnim stranicama, ali šta je sa onom "no name" robom, koju najčešće i naručujemo, i to iz Kine?

U slučaju takve robe treba naglasiti prodavcu da robu ne obeležava oznakama poznatih robnih marki - kažu iz Uprave.

Na kraju, ako biste da "najki" patike pazarite za 10 dolara, primera radi, svesni ste da je posredi kopija poznate marke, i da će je carinici verovatno zapleniti, osim ako nemate mnogo sreće da se "provučete".

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu