Neverovatna novina u Kliničkom centru u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Od danas i to po prvi put u Srbiji, mnogi pacijenti koji dolaze na pregled u Klinički centar u Kragujevcu izgube dosta vremena tražeći odeljenje koje im je potrebno ili lekara kojed kojeg imaju zakazan pregled. Uvođenjem nove usluge KC Kragujevac nudi poseban tretman ophođenja prema svakom pacijentu, a koji do sada nije viđen u Srbiji. 

Ono što je naš KC Kragujevac novo primenio je nova usluga za pacijente kako bi im pomogli da što pre stignu do klinike i dobiju lekarsku pomoć.

Nema više lutanja po hodnicima ni traženja ambulanti i odeljenja. U holu kragujevačkog Klinickog centra, na šalteru za informacije, svaki pacijent dobija pratnju zaposlenog koji ih odvodi do lekara.

KLINIČKI CENTAR U KRAGUJEVCU DOBIJA DVA SAVREMENA APARATA ZA ZRAČNU TERAPIJU

Korisna i preko potrebna novina omogućava pacijentima da brže i lakše dobiju potrebnu zdravstvenu negu. U tome im pomažu četiri pomoćne radnice i dve medicinske sestre.  Bez obzira na to koliko pacijent ima uputa, radnici KC Kragujevac ga odvedu na svako odeljenje i sačekaju. Zatim ga vodi na sledeci pregled. 

Profesor, doktor Predrag Sazdanovic, direktor KC Kragujevac, kaže za iKragujevac "da je primetio da bolesnici, često ne mogu da se snađu i gube dragoceno vreme tražeći kliniku, odeljenje, laboratoriju koja im je potrebna. Zato su, dodaje, na stručnom kolegijumu, odlučili da osnuju servis koji će biti u službi pacijenata. Poziva sve građane, da se po dolasku u Klinički centar sa uputima, jave servisu za pacijente i radnice će ih odvesti tamo gde treba. A to je samo prvi korak u poboljšanju odnosa prema pacijentima."

Klinički centar Kragujevac, osnovan je 3. marta 2005. godine, odlukom vlade Republike Srbije, kao jedna od četiri zdravstvene ustanove u zemlji, koja pruža usluge tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite.

Klinički centar Kragujevac, obavlja visokospecijalizovanu, polikliničku i bolničku zdravstvenu delatnost. U svojih 15 klinika, sedam centara i 15 stručnih medicinskih i nemedicinskih službi sa 1293 postelje i oko 2200 zaposlenih, pruža zdravstvenu zaštitu stanovništvu sa šireg područja centralne Srbije (šumadijski, pomoravski, moravički, raški, rasinski i zlatiborski okrug), na kojem živi preko dva miliona stanovnika. Jedinstven je urgentni i bolnički centar za grad Kragujevac.

Klinički centar Kragujevac obavlja obrazovnu delatnost, kao nastavna baza Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, sprovodi edukaciju lekara na specijalizaciji i permanentno obrazovanje zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu