Izvršio samoubistvo ispred izvršitelja, razloge pogledajte... - iKragujevac


Vesti

Milan Stevanović je 01.02.2012. god. izvršio samoubistvo ispred izvršitelja. Stevanović (58), koji je bio vlasnik servisa "Freon" i građevinski preduzimač, otišao je u izdvojenu prostoriju i ubio se svojim revolverom, za koji je imao dozvolu, a u trenutku ubistva u kući su bili njegova supruga i sudski izvršitelji. Policijska uprava u Kragujevcu navela je da se Stevanović ubio posle neuspešnih međusobnih pregovora advokata, vođenih u prisustvu sudskih izvršitelja Osnovnog suda u Kragujevcu, neposredno pre sprovođenja sudske odluke iseljenja iz kuće u Kragujevcu.

Osnovi sud u Kragujevcu ranije je podneo zahtev za pružanje policijske pomoći, odnosno asistencije radi iseljenja Stevanovića i članova njegove porodice iz kuće koja je bila pod hipotekom i kasnije oduzeta.

Stevanovićev advokat, Tatomir Leković, rekao je da je kuća prodata na licitaciji po sedam puta nižoj ceni od tržišne i da je kupac iz Beograda, sa "sumnjivim kapitalom", vlasnik benzinskih pumpi. "Porodica je danas trebalo da se iseli i našli su stan. Molili su tog tajkuna da pomeri iseljenje dok ne prođu ledeni dani, ali on to nije prihvatio", tvrdi on.

Pre nego što se otpočelo sa realizacijom pružanja asistencije, u kancelariji preduzeća ''Freon eko'', koja se nalazi u sklopu oduzete kuće, u prisustvu sudskih izvršitelja, pravni zastupnici Stevanovića i stranke iz Beograda (novog vlasnika) razgovarali su na temu odlaganja donete sudske odluke.

Saopštenje porodice Stevanović iz Kragujevca, prenosimo u celosti:

"Dana, 01.02.2016 godine, navršile su se četiri godine od kada je moj suprug kao žrtva prevare, bezzakonja i korupcije - na ovom mestu tragično izgubio život. Na ovom mestu braneći svoj dom od pohlepnih tajkuna, bankara i od trulog pravisuđa dao je svoj život bez ikakve krivice.

Mi, njegova porodica smo u rođenoj zemlji uz primenu oužne sile iseljeni i proterani, danas razbijeni živimo rasuti po celom Svetu kao beskućnici. NA OVOM MESTU JE PROPLAKALA ISTINA I UMRLA PRAVDA. Danas ću upaliti po jednu sveću umrlom mužu i umrloj pravdi.

Istovremeno, sa ovog mesta poručujem svima koji su na nesreći moje porodice sticali bogatstvo, igrali se sa pravdom i na bilo koji način učestvovali u ovom kukavićkom činu - da će ih nevino prolivena krv mog muža i nesrća moje porodice pratiti čitavog života i dalje kroz generacije koje dolaze i da im neće pomoći nečasno stečen novac i materjalna dobra. Takođe obećavam da ću se boriti pred svim domaćim i stranim sudovima i institucijama - sve dok istina o ovom zlu ne izađe na videlo." 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu