Gradonačelnik: Sve smo posvetili privlačenju novih investicija i borbi za nova radna mesta - iKragujevac


Vesti

Evropska banke za obnovu i razvoj (EBRD) finansiraće kapitalne investicione rashode Grada Kragujevca u iznosu od 1,25 milijardi dinara.

Govoreći o tome šta će sve biti finansirano ovim kreditom gradonačelnik Radomir Nikolić rekao je da će u okviru prve tranše EDBR preneti sredstva gradu a grad JKP "Čistoći" za nabavku kamiona i kontejnera u iznosu od 2,5 mil EUR uz dve godine grejs perioda i rok otplate od osam godina.

Što se tiče ulaganja u infrastrukturu neće se raditi ulice po naseljima već one ulice koje će učiniti atraktivnim industrijske zone, rekao je gradonačelnik Nikolić i dodao da je u planu i izgradnja mosta prema Erdeču sa pristupnim saobraćajnicama.

Govoreći o privlačenju novih investicija, gradonačelnik je istakao da će za novu industrijsku zonu biti iskorišćeno zemljište kojim raspolaže "Centar za strna žita", odmah nakon što Vlada Srbije a potom i gradska Skuština donesu Zaključak o prenosu osnivačkih prava.

Na nama je, rekao je Nikolić, da do tada već imamo sprovedenu infrastrukturu u toj ali i ostalim zonama.

- Sve smo posvetili privlačenju novih investicija i borbi za otvaranje novih radnih mesta i smanjenju nezaposlenosti - zaključio je gradonačelnik Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu