Uhapšen bivši policajac koji je pratio premijera Vučića - iKragujevac


Vesti

Premijer je, kako saznajemo, na sopstveni zahtev podvrgnut poligrafskom ispitivanju povodom optužbi iznetih danas na njegov račun u dnevnom listu Kurir!

Povodom današnjih tvrdnji iznetih u dnevnom listu Kurir da je sa više drugih lica predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvovao u pritiscima, ucenama i iznudi protivpravnog iskaza od nekadašnjeg direktora Kurira, premijer je na saslušanju u policiji.
Premijer Vučić, kako saznajemo, danas je na sopstveni zahtev dao iskaz na detektoru laži!
Tužilaštvo je dalo nalog policiji za prikupljanje informacija i podataka o današnjim napadima lista Kurir na Srbiju, premijera, u cilju destabilizaciju države.
Ministar policije Nebojša Stefanović je ovim povodom zakazao vanrednu konferenciju za medije, na kojoj je saopštio da je čitava afera lažna i izmontirana, prenevši da postoje i dokazi za to:
- Došli smo do novih saznanja. Na video klipu postavljenom na sajtu "Kurira“, koji ''pojašnjava'' navode Aleksandra Kornica, navedeno je da je osoba za vezu između njega i ostalih, izvesni Branko. Taj Branko, ispostavilo se, ne postoji - naglasio je on gostujući na TV Pink-u.

Stefanović je rekao da se čovek sa slike pojavio u policijskoj stanici u Rakovici.

- Radi se o Saši Obradoviću, porodičnom čoveku, koji nema nikakve veze sa ovim slučajem i s bilo kim od pomenutih ljudi, reči su ministra policije, i dodaje da je ovo krupan dokaz, i da je čitava priča fiktivna i izmišljena, te da će i ovo biti predmet rada državnih organa, jer se radi o zloupotrebi.

- Ovo je dovoljno kao dopunski dokaz koji pokazuje kako su ozbiljno radili na pripremi rušenja premijera Vučića - naglasio je Stefanović.

Prema njegovim rečima, radi se o komplikovanom slučaju, ozbiljnoj laži, prevari i urušavanju državnih institucija. 


Takođe saznajemo da je MUP Srbije jutros priveo S.M. iz Crne Gore, bivšeg pripadnika specijalnih policijskih jedinica, zbog sumnje da je pratio premijera Republike Srbije Aleksandra Vučića.
Kako nezvanično saznajemo, S. M. je nekoliko puta viđen u blizini adrese na kojoj stanuje premijer Vučić.
Privedeni je, kako takođe saznajemo, posle privođenja pet puta menjao iskaz o tome zašto je pratio premijera.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu