Saveta OSI održao sednicu - iKragujevac


Vesti

Na sednici gradskog Saveta za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom, razmatrana je nova odluka gradske Skupštine o ostvarivanju prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta u gradu.

Odbornici Skupštine grada usvojili su na poslednjoj sednici izmene Odluke o javnim parkiralištima kojima se pravo na besplatno korišćenje parking mesta u gradu proširuje i na osobe do 70 odsto invaliditeta, umesto dosadašnjih 80 posto.

O ovim proširenim pravima, informisani su članovi Saveta, Udruženja osoba sa invaliditetom, kao i predstavnici ustanova socijalne zaštite.

Gordana Damjanović, član gradskog Veća za zdravstvo i socijalnu politiku, izrazila je zadovoljstvo zbog aktivnog učešća svih članova Saveta koji redovno dolaze na sednice, na kojima se inače razmatraju i drugi tekući problemi koje imaju osobe sa invaliditetom u Kragujevcu.

Savet je razmatarao i probleme u sportskim organizacijama i društvima osoba sa invaliditetom ali i njihove perspektive, posebno onih koji ostvaruju dobre rezultate na raznim takmičenjima.

Milan Stošić, predsednik Saveta za unapredjenje položaja OSI rekao je da će uputiti preporuku gradu da se iduće godine izdvoji više sredstava za finansiranje sportista iz ovog dela populacije.

Članovi Saveta za unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom informisani su i o brojnim dogadjajima vezanim za obeležavanje Medjunarodnog dana slepih u Kragujevcu, koji organizuje Savez slepih Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu