KG: Volonteri Crvenog Krsta mogu računati na podršku grada - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac će i ubuduće pomagati rad volontera Crvenog krsta, jer su oni svojim rezultatima to zaslužili.

Ovo je rečeno na prijemu u Skupštini grada, priredjenom za pripadnike omladine i podmlatka Crvenog krsta, koji su na državnom takmičenju u pružanju prve pomoći postigli izvanredan uspeh.

Tročlani tim omladine kragujevačkog Crvenog krsta na državnom takmičenju, čija je tema bilo pružanje prve pomoći u saobraćajnim nezgodama, bio je najuspešniji u konkurenciji devet najboljih ekipa iz cele zemlje.

Scenskim prikazom saobraćajnog udesa, realističnom glumom i šminkom stanja, oboljenja i povreda Teodora Mitković, Ana Marinković i Nevena Petrović osvojile su prvo mesto.

"Taj uspeh ostvarili smo zahvaljući pripremi u kojoj su učestvovali najbolji volonteri iz te oblasti – Dragica Dragoljević, Tijana Đaković, Lazar Jovičić i Miloš Živanović", ističe članica tima, Nevena Petrović.

Instruktor Branislav Petrović kaže da su u ostalim kategorijama nijanse odlučivale o konačnom plasmanu i da šesta pozicija podmlatka medju 15 ekipa nije neuspeh.

"Važno je da smo i tu generaciju dobro osposobili za pružanje prve pomoći, čime se obezbedjuje kontinuitet u radu volontera", naglašava Petrović.

U revijalnom delu državnog takmičenja u pružanju prve pomoći i tim kragujevačkih petlića pokazao je visoko znanje, obučenost i uvežbanost.

Član podmlatka Crvenog krsta, Andreja Marinković iz Osnovne škole "Mirko Jovanović" kaže da je na takmičenju bilo zanimljivo i da nije bilo teško.

Na prijemu u Skupštini grada je rečeno da kragujevački Crveni krst planira naredne godine, povodom 140 godina ove organizacije, izdavanje priručnika prve pomoći za stariji uzrast.

Osim toga, biće sprovedeno besplatno obnavljanje znanja iz prve pomoći za vozače, kako bi se i na taj način doprinelo unapredjenju bezbednosti u saobraćaju.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu