“Moji vršnjaci, moj izbor” - iKragujevac


Vesti

Projekat “Moji vršnjaci, moj izbor” ima za cilj integraciju dece sa smetnjama u razvoju u vršnjačku grupu kroz edukativne i kreativne radionice. Projekat sprovodi udruženje  “Prijatelji planete”  u saradnji sa školom Vukašin Marković.

Zahvaljujući projektu „Moji vršnjaci, moj izbor“ učenici škole Vukašin Marković, koji imaju smetnje u razvoju, već su imali priliku da se upoznaju sa svojim vršnjacima, volonterima Centra za ekološko obrazovanje i održivi razvoj. 

Kroz druženje u okviru kreativnih i edukativnih radionica, njihovi novi drugari iz škola Sveti Sava i Vuk Karadzić, pomažu im da iskažu svoje potencijale.

Osobe sa smetnjama u razvoju se često i dalje nalaze na društvenim marginama, a upravo ovakvi projekti pružaju deci mogućnost da razviju svoje kapacitete. Jer oni imaju iste potrebe i prava kao i sva ostala deca.

Projekat, koji je podržala švajcarska Kancelarija za saradnju i razvoj, trajaće do kraja godine a njime je, pored ekoloških radionica, planirano i kompletno uređenje školskog dvorišta škole „Vukašin Marković“.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu