Kragujevac: Autobuska stanica OPET u rasulu! - iKragujevac


Vesti

Autobuska stanica u Kragujevcu je u blokadi izmedju nasilnog odlaska starog i uvodjenja novog zakupca, deluje sa određenom dozom napetosti. Nakon skandala sa pogrdnim natpisom koji je brzo uklonjen, na stanici sada nema šta da se vidi.

Nakon raskida ugovora sa „Bamironom“, bez posla ostalo 38 radnika angažovanih na različitim poslovima na autobuskoj stanici. U „Bamironu“ ističu da se nisu pomirili sa gubitkom prava da upravljaju stanicu i tvrde da su već podnete tužbe višim sudskim instancama. Trenutno, autobusi dolaze i odlaze sa perona, ali putnici na raspolaganju nemaju apsolutno nikakve druge usluge.

Nakon izlaska bivšeg zakupca, kompanije „Bamiron“, autobuska stanica u Kragujevcu trenutno je zapuštena. Bivši zakupac je, kako tvrdi, sa perona i iz stanične zgrade, odneo samo ono što je i izgradio. S druge strane, novi zakupac, firma „Janjušević“, još nije preuzeo stanicu. Kako je rečeno u tom preduzeću, čeka se na odluku stečajnog upravnika.

Bivši zakupac, Bamiron, odneo je sve što je, kako tvrde u tom preduzeću, izgradio tokom upravljanja stanicom. Nema rampe, a iz stanične zgrade odneto je sve što je moglo da se demontira. Draško Đuričković iz „Bamirona“ navodi da, posle svega, nije želeo da ostavlja novom zakupcu ništa od onoga u šta je, kako tvrdi, uloženo više od 7,6 miliona dinara.

U preduzeću „Janjušević“, koje je zakup dobilo na tenderu, kažu da još ne znaju kada će stanica u Kragujevcu početi da radi. Kako je rekao direktor te firme Vinko Janjušević odluku o datumu preuzimanja stanice mora da donese stečajni upravnik. On dodaje je ta firma spremna da u veoma kratkom roku stanicu stavi u funkciju.

U „Bamironu“ pak tvrde da će građani još dugo biti bez adekvatne usluge, jer je cene zakupa od 5 miliona dinara nerealno visoka i prevazilazi prihode koji su se, kažu, kretali od 3,5 miliona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu