VELIKO SRCE: Milivojević donirao 8.000 evra osnovnoj školi "Treći kragujevački bataljon" - iKragujevac


Vesti

Nekadašnji fudbaler Radničkog Luka Milivojević poklonio je 8.000 evra osnovnoj školi "Treći kragujevački bataljon" za renoviranje sportskih terena.

Nekadašnji igrač Radničkog 1923, a sada fudbaler atinskog Olimpijakosa, Luka Milivojević (24), nije se zadržao samo na obećanjima, već je poklonio 8.000 evra za renoviranje sportskih terena u osnovnoj školi "Treći kragujevački bataljon", u koju su išli njegov otac, brat i on. Radovi su pri kraju.

Izvanredni vezista, koji je posle Radničkog a pre Olimpijakosa, igrao u beogradskim klubovima Radu i Crvenoj zvezdi i belgijskom Anderlehtu, kao i 11 puta za mladu i osam puta za seniorsku reprezentaciju, obezbedio je sredstva za uređenje terena za mali fudbal, odbojku i košarku, izradu zaštitne ograde i betoniranje tribina.

Slobodan Živanović, direktor ove škole, kaže da je to za njih ogromna investicija i gest zaista vredan pažnje. Utoliko je veći što potiče od vrhunskog fudbalera, koji je prve sportske korake načinio baš u ovoj školi, što ukazuje na to da se u ovoj obrazovnoj ustanovi formiraju ličnosti visokih kvaliteta.

Da podsetimo, Luka Milivojević je pre otprilike dva meseca, prilikom posete Skupštini grada, najavio da želi da izgradi vrhunski sportski kompleks kojim će biti zadovoljni i Kragujevčani, a i on, jer planira da po završetku aktivnog igranja fudbala otvori fudbalsku akademiju, čiji bi cilj bio da brusi talente, kojih u Kragujevcu i Šumadiji ima napretek.

Pre toga, omogućio je talentima, ali i svim ostalim đacima, iz svoje nekadašnje škole, da se u što boljim uslovima bave fizičkom kulturom i sportom.

izvor: novosti.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu