NEVEROVATNO: Na gradilištima 120 radnika "na crno" - iKragujevac


Vesti

 Nadzori izvršeni 27. avgusta od strane inspekcije rada na gradilištima širom Srbije, od ukupno 1.349 radnika, 120 je radilo bez sklopljenog ugovora o radu i bez prijave na obavezno socijalno osiguranje.

Kontrolom je obuhvaćeno 253 poslodavca. Najdrastičniji primeri otkriveni su na gradilištima na Kopaoniku. Na jednom gradilištu je radilo 19. A na drugom 5 radnika ,,na crno”. U Vranju je zatečeno 8, a na dva gradilišta u Pančevu zatečeno je po 7 neprijavljenih radnika. Ukupno je podnezo 28 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavaca i izdato 20 prekršajnih naloga zbog prekršaja za neposedovanje ugovora na mestu rada, za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 50.000 i 100.000 dinara. U oblasti radnih odnosa doneto je 28 rešenja sa ukupno 29 mera za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti. Naloženo je od strane inspektora pokretanje propisanih postupaka za upis u odgovarajući registar i postavljena je zabrana daljeg obavljanja aktivnosti pod nepropisnim uslovima.
Izvršenje donetih rešenja ostaće pod kontrolom inspekcije rada. U slučaju utvrđivanja da neregistrovani subjekti nisu postupili po rešenju, protiv njih će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu