SKANDAL U KRAGUJEVCU: Doktorka vređala i pretila trudnici! - iKragujevac


Vesti

Neverovatan skandal se odigrao u Kliničkom centru Kragujevac. Doktorka Ljiljana Vasić ničim izazvana pretila je i vređala Gordanu Jovanović-Tanasković koja je u sedmom mesecu trudnoće.

Trudnica Gordana Jovanović Tanasković (31), majka dvoje dece iz Kragujevca, ostala je šokirana kad je u pošti u krugu Kliničkog centra u ovom gradu od doktorke koja radi kao radiolog u ovoj zdravstvenoj ustanovi ni kriva ni dužna doživela pretnje i salvu uvreda i psovki.

Iako je Gordana u sedmom mesecu trudnoće, konfliktnu doktorku to nije sprečilo da napravi incident, što je zgrozilo sve prisutne.

- U sredu sam otišla u Klinički centar Kragujevac da obiđem oca. Kad sam završila posetu, sišla sam da platim račune u pošti koja je u krugu bolnice. Nisam ni pretpostavila da ću doživeti neprijatnost. Stala sam u red kao i svi drugi ljudi, ali pošto je bilo finih gospođa, predložile su mi da pređem ispred njih jer sam trudna. Ja sam im se zahvalila i rekla da nema potrebe jer nisam bolesna - priča Gordana.

Upravo se u tom trenutku umešala dr radiolog Ljiljana Vasić, koja je za vreme svog radnog vremena, sišla da obavlja privatne stvari.


- Doktorka je iz čista mira počela da me provocira i da osuđuje žene koje su htele da me propuste. Pitala je: „A što vi nju puštate, na šta vam to liči, možda sam i ja trudna“, počela je da se buni. Zatim se okrenula prema meni i pitala histerično: „Šta ti ovde glumiš?!“, ali sam ja pokušala da smirim stvari. Međutim, ona je nastavila da provocira, naročito kad sam joj rekla da sam već majka dvoje dece i da sad čekam treće - kaže Gordana. To kao da je još više razbesnelo doktorku, dodaje ona, pa je tek tad krenulo njeno divljanje.

- „Ti si već bila trudna, a?! Kod koga si se to porađala!“ Kad sam joj rekla ime svog lekara, koji joj je kolega u ustanovi u kojoj radi, ona je osula paljbu i počela da preti: „Ma je.e mi se za njega! Doći ćeš ti ovde da se porodiš, videćeš šta će ti se desiti! Bolje bi ti bilo da ne dolaziš ako želiš dobro sebi i detetu!“, siktala je - priča Gordana, koja je po profesiji pevačica. Ona je, kako kaže, želela da ovo dospe u javnost da bi se bezobrazluku stalo na put i da drugi pacijenti ne dožive slično iskustvo.

Gordana je napisala pritužbu na doktorku. Iz Kliničkog centra u Kragujevcu kažu da će se shodno tome pokrenuti postupak.

- Prijava je stigla u četvrtak, a po prijemu prigovora postupak je sledeći - pravna služba u najkraćem roku obaveštava direktora ustanove, direktor naloži lekaru koji je učesnik u incidentu da podnese pisanu izjavu, a u zavisnosti od odgovora lekara, direktor KC Kragujevac odlučuje o daljim merama - rekli su oni.

 

izvor/foto: kurir.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu