Pokrenuta aplikacija ''Kragujevac priča'' - iKragujevac


Vesti

Na prostoru nekadašnjeg dvorskog kompleksa kneza Miloša Obrenovića, ispred Amidžinog konaka, predstavljena je mobilna aplikacija "Kragujevac priča".

Aplikacija je jednostavan i praktičan vodič svima koji žele bolje da upoznaju Kragujevac, njegovu istoriju, kulturu, arhitekturu, znamenite ličnosti i događaje.

Reč je projektu kompanije Telekom Srbija ''Grad priča'' koji u saradnji sa lokalnim zajednicama i lokalnim turističkim organizacijama sprovodi po gradovima širom Srbije i afirmiše primenu savremenih modela komunikacije u predstavljanju turističke ponude gradova.

Kragujevac je grad koji ima izuzetno značajne kulturno istorijske lokalitete sa kojima bi ljudi mogli da se upoznaju. Aplikacija ''Kragujevac priča'' je praktičan vodič za sve one koji žele da saznaju više o znamenitostima ovog grada. Na jednostavan, brz, edukativan i zabavan način, korisnike vodi na 40 lokacija i 6 predloženih ruta.

Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je da se kamera pametnog telefona usmeri ka najbližoj lokaciji i tog momenta će se pojaviti stare i nove fotografije, tekstovi na srpskom i engleskom jeziku, audio zapisi – objasnila je Marija Bošković, direktorka sektora za PR ''Telekom Srbija'' i istakla da je ovim projektom ostvarena ideja kompanije koja se tiče saradnje sa lokalnom samoupravom.

Besplatna aplikacija sa 40 različitih lokacija u Kragujevcu i okolini sadrži tekstove i fotografije kao i audio zapise koji korisnicima omogućavaju da posmatraju određeni objekat dok u isto vreme slušaju o njgovoj istoriji i karakteristikama.

Aplikacija je besplatna i dostupna na Google Play - u i App Store – u na srpskom i engleskom jeziku, jednostavno se preuzima i isto tako funkcioniše, a ukoliko se preuzme u celosti za korišćenje nije potrebno povezivanje uređaja sa internetom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu