Rešavanje problema nelegalnih taksista u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Predstavnici lokalne samouprave za sutra su zakazali sastanak sa predstavnicima svih taksi udruženja u gradu, kako bi ih upoznali sa pooštrenim merama kontrole taksi prevoza kao i najavljenom izmenom odluke o taksi prevozu.

Na osnovu zajedničkog dogovora da sastanke održavaju jednom nedeljno, u cilju prevazilaženja problema sa nelegalnim taksi prevozom u gradu, predstavnici udruženja taksista SITAK, i danas su se susreli sa predstavnicima grada. Sastanku su u ime grada prisustvovali Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu, Andreja Ilić, načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove i Miroslav Paunović, načelnik Gradske uprave za privredu.

Član Gradskog veća, Dalibor Jekić istakao je da postoji ogromna volja od strane grada da ovu sferu što pre uredi, što je i potvrđeno na sastanku sa gradonačelnikom i načelnikom Šumadijskog upravnog okruga, koji je održan prošle nedelje i na kome je usaglašeno da se što pre krene u priremu nove odluke o auto-taksi prevozu koja bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Skupštine grada, već u septembru.

Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić istakao je da je nakon prošlonedeljnog sastanka sa predstavnicima SITAK-a, 23. i 24. jula, Komunalna policija obavila akciju pojačane kontrole auto-taksi prevoza na taksi stajalištima kod Radničkog, u Zmaj Jovinoj kod Stomatologije, u Atinskoj preko puta Tržnice na Aerodromu, na uglu Vladimira Rolovića i Grada Karare, kod Velikog parka, Centralne radionice, u Grošnici. Tokom ova dva dana Komunalna policija je izvršila kontrolu 124 taksi vozila i naložila mere iz svoje nadležnosti.

Predstavnici SITAKA zatražili su još oštriju kontrolu nelegalnih taksista i najavili novo protesno okupljanje za sutra. Oni su od predstavnika grada zatražili kontrolu taksimetara i taksi legitimacija, kao i da, na osnovu rezultata kontrole taksi prevoza budu zatraženi zvanični podaci iz PIO fonda o prijavi na obavezno socijalno osiguranje i da se sve neregularnosti proslede inspekciji rada.

Predstavnici grada će sutra održati sastanak sa predstavnicima svih taksi udruženja koja obavljaju taksi prevoz u gradu kako bi ih upoznali sa pooštrenim merama kontrole auto-taksi prevoza i najavili izmenu odluke o auto-taksi prevozu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu