OPREZ ZBOG VRUĆINA: Pet ljudi kolabiralo u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Zbog visoke spoljne temperature u Kragujevcu je danas kolabiralo pet osoba a lekari Hitne pomoći intervenisali su i zbog nekoliko povreda na radnom mestu , izjavio je Tanjugu direktor Hitne pomoći Aleksandar Kličković.

"Od 8 h do 15 h imali smo 29 terenskih intervencija što je nešto više od uobičajenog broja", rekao je direktor Hitne pomoći Aleksandar Kličković u izjavi Tanjugu i dodao da su se građani Kragujevca najviše žalili na nizak krvni pritisak i na tahikardiju, odnosno ubrzan rad srca.

Gradska uprava Kragujevca saopštila je da će od sutra, zbog najavljenih tropskih vrućina, biti postavljena cisterna sa vodom za piće, kako bi prolaznici mogli da se osveže, kao i da natoče vodu za piće.

Cisterna će biti postavljena u Ulici kneza Mihaila, ispred Apelacionog suda, kod Zelene pijace, u vremenu od 10 do 17 časova, i na tom mestu će biti sve dok ne prođu vrućine.

U Gradskoj upravi naglašavaju i da bakteriološku i hemijsku ispravnost vode u cisterni kontroliše Institut za zaštitu zdravlja.

U javno komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" navode da se Kragujevac uredno snabdeva vodom, i da je primetna nešto veća potrošnja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu