Akcija "Sredimo Malu Vagu" (FOTO) - iKragujevac


Udruženje MLADI sprovelo je akciju ,,Sredimo Malu Vagu“ koja predstavlja drugi u nizu projekata uređivanja i osposobljavanja zapuštenih sportskih terena u Kragujevcu.

 Košarkaški teren idečje igralište u ovom naselju dugi niz godina bili supotpuno neupotrebljivi. Korov je prekrio teren a koševi, klackalice, ljuljaške i ostali rekviziti za igru bili su polomljeni.

U šestočasovnoj radnoj akciji na plus 32 volonteri Udruženja MLADI ali i građani Male Vage pokazali su kako se sa vrlo malo novaca ali sa idejom i inicijativom stvari mogu menjati i popravljati.

Sa igrališta je izneto 50 džakova smeća te brojne flaše i limenke koje su poptuno prekrivale teren. Osposobljeni su koševi, uklonjeno rastinje i drvo koje je duboko ulazilo u teren. Iscrtane su linije na terenu i napravljena nova klupica.

U dečjem delu ovog igrališta zamenjene su klackalice i ljuljaške koje su potpuno bile van funkcije, okrečen zid ali što je najvažnije ovaj prostor je očišćen tako da deca od sada mogu bezbedno da borave u njemu.

Vođeni sloganom da na promene ne treba čekati već ih stvarati naše Udruženje je po drugi put za dva meseca pokazalo kako udruženi građani sa malo novca i puno energije i entuzijazma mogu da menjaju svoju okolinu. Najlepša slika koju danas šaljemo celom Kragujevcu je slika šezdesetak mladih ljudi koji su uz dobro druženje i zabavu načinili istinsku promeu“ – kaže Bogdan Ristić, predsednik Udruženja MLADI.

Realizacijom ove akcije Udruženje MLADI je stavilo tačku na rekonstrukciju igrališta. Ali samo za ovo leto. U narednim mesecim iz ovog Udruženja najavljauju niz različitih projekata i manifestacija koje treba da poprave kvalitet života svih mladih u Kragujevcu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu